För alltid & För evigt

Bröllopstrender 2011


Det förekommer större variationer och mängder av kontraster. Som alltid när det gäller brud, bröllop och fest mode är allt en mix av både personligt,traditionellt och trendigt.

I år ser vi brudar i allt från lyxigkrinolin och små romantiska detaljer av spets och pärlor till lite mer färgsprakande bröllopsmode. Som vanligt pratar vi om personliga bröllop vare sig ni väljer retro från mormors tid eller säsongens mer spralliga,galna bröllops idéer.

Modet är alltid en bra måttstock på förändringar i samhället. Efter ett par år med lågkunjunktur går vi mot en ljusare framtid. Härliga färger och vackra mönster ger oss självförtroende och framtidstro. Mode och make up tillåts vara kul och frestande igen.

Nu förvandlas vårens/sommarens make up till en lek med starka färger och intressanta uttryck. Lite av en retrotrip med spralliga inslag och galna färgkrockar är att vänta under året.

Frisyr trenderna för årets brud/näbb/tärna blir mjukt och vågigt hår, i både korta och långa frisyrer. De flesta brudfrisyrerna under 2011 kräver ändå en viss längd på håret med el. utan extensions ds. hårförlängning, då trenden går mot många håruppsättningar till både vardags och fest.

2010 Prinsessbröllopsåret


Ska man gifta sig 2010 är trenden ett personligt bröllop. Dagens brudpar är mer personliga och vågar ta ut svängarna, både när det gäller kläder och teman men även vigselplats. Idag gifter man sig gärna utomhus och på en plats som har en speciell och personlig betydelse.

Dvs.– TREND VS TRADITION visar att brudparen tar ut svängarna mer, både när det gäller kläder och teman men även när det gäller platsen, ceremonin och valet av gäster.

Då 2010 är "Prinsessbröllopsåret" kommer många att bli påverkad av den kungliga romantiska bröllopsyran. Och ni som inte blir det väljer kanske ett utomhusbröllop där bruden gärna väljer en klänning med spets, pärlor eller fjädrar.Och de inbjudna gästerna trivs med att kunna slänga ifrån sig sina matchande skor på en sommarstrand el. klippa.

2009 gifte vi oss i retrostil


Sedan något år tillbaka har man kunnat se tydliga tendenser på att Retro är på väg tillbaka.

Dvs. man ser trenden av att kunna återvinna gamla älskade plagg och outforskad mark utan att för den sakens skull agera mot miljön. Att gifta dig eller vara gäst på bröllop idag handlar mycket mindre om konsumtion och mer om att få göra egna personliga val.

Sedan Carrie i "Sex and the city" och hela serien, fått en ny storhetstid i höst med allt från film och tv repriser. Har seconhand, vintage och retro klivit ut från garderoben och upp på scenen. Under det kommande året blir Retrobröllop inte bara hett utan mycket hett.

Men lugn, bara lugn, det finns ingenting som är s.k "retro rätt". Den stora bröllopstrenden med personliga bröllop håller i sig. Det kan inte bli fel om det passar dig personligen. Det som känns som rätt val för tillfället, är helt enkelt också rätt. Men naturligtvis kommer vi snart att få läsa om vad som vi "måste ha" för att anses vara "retro rätt" i år.

Skulle vi skriva en topp tre lista på vad som kommer att bli inne under 2009, ser den ut så här.

Plats nr1.
Brudkronan är tillbaka på toppen. Till den bär man oftast en vacker slöja. Men för den som så önskar, går det lika bra utan om man så vill.
BrudkronaBrudkrona

Plats nr2.
Seconhandkläder för både brudpar och gäster. Det finns ett mycket stort utbud av vackra bröllopskläder från förr el. för den kräsne som inte hittat rätt, varför inte sy upp en ny av gamla tyger och romantiska spetsar.
SmyckenHandskar

Plats nr3.
Den lilla handväskan med matchande skor och några vackra smycken är alltid rätt. Pärlor, gigantiska stenar el. en unik camébrosch som passar in och lyfter fram. valet är ditt.
SmyckenSmycken
Men kom ihåg, det finns inget "retro rätt" och måsten. Gör dina egna personliga val.


Anlita en bröllopskoordinator med lokalkännedom och kontakter. Vänd er med förtroende till oss!
For Always & For Ever.
| Tel: 0300-737 63 | Mobil: 070-741 29 99 | E-post: info[at]fafe.se |

Bröllop i personligt utvalda miljöerVi hjälper till att finna brudparets personliga Bröllopsmiljö.

Stort traditionellt bröllop i kyrkan, eller ett litet personligt bröllop med tid bara för varandra.
Inom el. utomhus

På en plats som känns rätt för brudparet. Vilken plats ligger er varmast om hjärtat. Bröllop i nära samklang med naturen,
i rådhuset eller kyrkan.
Se mer om miljöer via länken nedan;

Vårt Miljö Galleri

 

Årstid & trender

Årstider, färger och nya trender inspirerar oss. De hjälper oss att skapa den rätta stämningen för just ert Bröllopp.


Läs mer om detta via länken nedan;

Årstid & trender

 

Bröllopsmässan
i Göteborg

Här finner ni vackra och inspirerande bilder från vår senaste mässa. Bröllopsmässan hölls på konserthuset, Göteborg.


Inspirerande bilder

Bröllopsmässan

 

Förevigade Ögonblicks bilder

Här finner ni ett axplock av inspirerande bilder från några personliga Bröllop i olika miljöer.


Inspirerande bilder

Bild galleri